Starejša gospa , ki se je poškodovala v trgovskem centru je utrpela lažje poškodbe ličnic ter zlom kolka, ki je bil pred tem operativno zdravljen.

Stranka se je med ogledom artiklov zapletla v folijo od pijače, ki je bila postavljena meter stran  od police, ki si jo je ogledovala . Pijača, ki je bila na paleti in postavljena na podu trgovine ni zagotavljala varnega in ustreznega prehoda strank.

Priča, ki je videla nezgodo je zadevo tudi fotografirala in nudila stranki prvo pomoč. Stranka je takoj obvestila svojce in vodjo trgovskega centra. V trgovskem centru je poslovodja pripravil zaznamek, ki ga pa stranka ni želela podpisati, saj naj bi na zaznamku pisalo le to da je stranka starejša gospa padla. Stranko so svojci odpeljali v bolnišnico.

Naslednji dan so svojci s fotografijami prišli v trgovski center ter poslovodji predlagali, da popravi zaznamek, sicer bodo morali poklicali policijo. Po nekaj minutnem razgovoru so tako z vodjo centra dosegli dogovor, da se izjava ali zaznamek trgovskega centra spremeni.

Stranka je upravičena do poštene odškodnine, zato ji pripada odškodnina  za strah, odškodnina za duševne bolečine, odškodnina za zmanjšano življenjsko aktivnost, odškodnina za telesne poškodbe.

Gospa si je zlomila tudi očala, zato ji pripada tudi povračilo teh stroškov popravila ali pa materialna odškodnina po vrednosti očal.

Več o tem na www.proodskodnina.si ali na info@proodskodnina.si